Росія заблокувала конференцію з прав людини - Блінкен

Росія заблокувала конференцію з прав людини - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію в блокуванні конференції з прав людини в Європі та Євразії, яка повинна була відбутися у Варшаві.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Голос Америки.

«Висловлюємо жаль у зв'язку зі спробою російського уряду заблокувати дослідження щодо стану з правами людини у цій країні, що погіршується», - сказав Блінкен.

Глава американської дипломатії нагадав, що протягом десятиліть щорічні Наради з розгляду виконання зобов'язань у сфері прав людини, на яких за одним столом збиралися представники урядів і громадянського суспільства з усього регіону, були характерною рисою ОБСЄ.

Блінкен також зазначив, що США, як і раніше, очікують, що ОБСЄ та її держави-учасники проводитимуть щорічні наради, як це прописано.

Читайте також: США стежитимуть, аби політика інших країн щодо Афганістану зберігалася - Блінкен

«Ми і надалі закликатимемо Росію виконувати свої зобов'язання, які включають у себе гарантії захисту основних свобод і надання громадянам можливості притягати свої уряди до відповідальності, зокрема через проведення вільних і справедливих виборів», - сказав держсекретар.

Як повідомлялося, 27 вересня у польській столиці повинна була відкритися головна конференція з прав людини в регіоні Європа-Євразія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-