США стежитимуть, аби політика інших країн щодо Афганістану зберігалася - Блінкен

США стежитимуть, аби політика інших країн щодо Афганістану зберігалася - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати докладатимуть зусиль, щоби інші країни, в тому числі Китай і Росія, зберігали спільний підхід по Афганістану, аби не допустити поширення хаосу, небезпеки тероризму та інших загроз.

Про це заявив у вівторок державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Важливо те, що ми просуваємося й створили постійну групу країн та організацій, які працюють разом, щоби надалі слідувати цьому, щоби говорити в один голос і діяти в унісон», - заявив Блінкен у відповідь на запитання сенатора Кріса Ван Голлена щодо напрацювання США спільної міжнародної позиції по Афганістану.

Читайте також: В Афганістані після захоплення влади талібами припинили роботу 153 ЗМІ

Як зауважив глава Держдепу, «існують країни, які можуть стати винятками в цих спільних зусиллях, і деякі вже згадувалися, такі як Китай, Росія, Пакистан». У цьому контексті Блінкен підкреслив, що американська сторона стежитиме за цим «дуже пильно».

Читайте також: Перший рейс авіаліній Пакистану приземлився у Кабулі

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Конгресі США пройшов другий день слухань державного секретаря США Ентоні Блінкена щодо ситуації в Афганістані. Глава Держдепартаменту відстоює перед законодавцями політику адміністрації Байдена щодо виведення американських сил з цієї країни до 31 серпня, а також подальшої політики США в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-