Північна Корея випустила невпізнаний снаряд в Японське море

Північна Корея випустила невпізнаний снаряд в Японське море

Укрінформ
Північна Корея випустила принаймні один невпізнаний снаряд в Японське море.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS), передає Укрінформ.

Інших подробиць на даний момент немає, зокрема якого типу та в якій кількості були снаряди, а також де відбувся запуск і наскільки далеко.

Запуск відбувся через три дні після того, як Кім Йо Чжон, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, заявила, що Північна Корея може оголосити про офіційне припинення Корейської війни, як це запропонувала Південна Корея, і навіть обговорити можливість проведення саміту.

Як зазначається, Північній Кореї заборонена будь-яка діяльність з балістичними ракетами відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН, хоча Пхеньян заявив, що вона спрямована на посилення самооборони від загроз, що виходять від Південної Кореї і США.

Читайте також: Знімки зі супутника засвідчили, що КНДР розширює завод з виробництва урану

Якщо буде підтверджено, що снаряд є балістичною ракетою, це стане третім таким пуском в цьому році.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Північна Корея випустила дві балістичні ракети зі свого східного узбережжя в бік Японського моря.

За кілька днів до цього, 13 вересня, Північна Корея заявила про успішне випробування нової крилатої ракети великої дальності, назвавши її «стратегічною зброєю величезної важливості». Аналітики вважають, що ця ракета може стати першою ядерною зброєю в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-