Туреччина посилила військову присутність у Сирії

Туреччина посилила військову присутність у Сирії

Укрінформ
Турецькі військові розгорнули більше підрозділів в районі траси М4 на південь від сирійського Ідлібу, готуючись до будь-якої потенційної наземної операції на тлі посилення нападів з боку сил режиму Асада.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Daily Sabah.

«Режим Асада та його прихильник Росія посилили свої атаки на північно-західну провінцію Ідліб у Сирії в рамках своєї тижневої кампанії проти опозиційного бастіону. Туреччина направила тисячі військових на північний захід Сирії, що перебуває під контролем опозиції», - повідомляє видання.

Видання зауважує, що посилення військової присутності відбувається напередодні зустрічі Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з лідерами РФ та Ірану цього тижня.

Читайте також: Турецькі підрозділи обстріляли російський вертоліт у Сирії – SOHR

Раніше цього місяця п'ять військових груп, що діяли під проводом підтримуваної Туреччиною Сирійської національної армії на півночі Сирії, оголосили про об’єднання і намір діяти спільно із збройними силами Туреччини у районах, звільнених від терористичних угруповань після військових операцій Туреччини в регіоні.

Як повідомлялося, Ідліб входить в зону деескалації, сформовану відповідно до угоди між Туреччиною та Росією у березні 2020 року. Сирійський режим, однак, послідовно порушував умови припинення вогню, здійснюючи часті напади всередині зони деескалації.

Читайте також: Громадянська війна в Сирії забрала понад 350 тисяч життів - ООН

11 вересня 2021 року двоє турецьких військових загинули, троє отримали поранення внаслідок нападу на турецький патруль.

В регіоні Ідліб проживає майже 3 мільйони людей, дві третини з них переміщені з інших частин країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-