Громадянська війна в Сирії забрала понад 350 тисяч життів - ООН

Громадянська війна в Сирії забрала понад 350 тисяч життів - ООН

Укрінформ
Упродовж десятирічної громадянської війни у Сирії загинуло щонайменше 350 209 осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у звіті Верховного комісара ООН із питань прав людини Мішель Башлет, пише Сіньхуа.

За її словами, для підрахунку загиблих було використано власні дані ООН, облік громадських організацій та інформацію сирійського уряду. У звіті містяться дані з березня 2011 року по березень 2021-го.

Читайте також: Пандемія показала, що людство не склало тест на солідарність - Ердоган

Башлет наголосила, що у звіті були враховані лише ті загиблі, про яких відоме регіон та дата смерті, а також повне ім’я. “Будь-які дані, що не містили цих трьох елементів, були виключені. Ми також провели детальний аналіз, покликаний уникнути дублювання”, - сказала Верховний комісар.

Вона додала, що з усіх загиблих майже кожен 13-ий був неповнолітнім. За словами дипломата, загиблих у війні могло бути й більше, але не всі смерті були задокументовані.

Читайте також: США ввели санкції проти системи в’язниць Асада

Нагадаємо: збройний конфлікт у Сирії розпочався у 2011 році та швидко переріс у повномасштабну війну. Упродовж останніх років делегації сирійського уряду та опозиції проводили у Женеві кілька раунді перемовин, однак не змогли дійти рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-