Польща не повинна виплачувати ЄС штраф за шахту на кордоні з Чехією - Дуда

Польща не повинна виплачувати ЄС штраф за шахту на кордоні з Чехією - Дуда

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Польща не має виплачувати штрафні санкції, які на країну наклав Суд ЄС через експлуатацію скандальної шахти "Туров" на кордоні з Чехією.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує "Польське радіо".

На думку Дуди, той факт, що рішення про накладення штрафних санкцій на Польщу було ухвалено одноосібно, підриває суть функціонування Суду ЄС. Раніше Варшава вже заявляла, що подібні справи мають розглядатися кількома суддями, а не одним суддєю, до того ж, на думку Варшави, налаштованим упереджено до Польщі.

Читайте також: Шахта незгоди: Чому поляки посварилися з чехами

Дуда також наголосив, що зупинка шахти "Турув" може призвести до обмеження запасів електроенергії у Польщі.

"Хтось вирішив, що потрібно припинити видобуток вугілля на шахті "Турув", не розуміючи, що це 7% усієї польської енергетики. Ця шахта забезпечує електростанцію, що забезпечує електроенергією значну частину нашої країни. І це проблема", - заявив польський президент.

Читайте також: Прем’єр Польщі не поїхав на саміт до Будапешта через конфлікт із Чехією

Як повідомляв Укрінформ, Суд ЄС 20 вересня зобов'язав Польщу платити Єврокомісії щодня 500 тис. євро штрафу за експлуатацію шахти "Турув" на польсько-чеському кордоні. Уряд Чехії в лютому подав скаргу проти Польщі, зазначаючи, що експлуатація шахти з видобутку бурого вугілля різко знижує рівень ґрунтових вод у населених пунктах Ліберецького краю ЧР. Нещодавно Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про “різке погіршення” польсько-чеських відносин, закидаючи Празі небажання розв'язувати проблему у зв’язку з наближенням парламентських виборів у Чехії.

Читайте також: Cуд ЄС зобов’язав Польщу призупинити видобуток вугілля на кордоні з Чехією

Польща вважає рішення суду ЄС “упередженим та несправедливим” та не має наміру припиняти роботу шахти “Турув”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-