Справа МН17: закінчився дев'ятий блок слухань, наступне засідання – 1 листопада

Справа МН17: закінчився дев'ятий блок слухань, наступне засідання – 1 листопада

Укрінформ
У судовому комплексі «Схіпхол» закінчився 9 блок слухань у справі щодо трагедії МН17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, слово у суді сьогодні мали 11 родичів загиблих.

Сьогодні після виступу родичів загиблих слово у суді мала сторона обвинувачення, адвокати родичів загиблих та представники одного з чотирьох обвинувачених Олега Пулатова, який виявив бажання долучитися до процесу.

“У березні 2020 року стартував процес. Було названо імена усіх загиблих. Сьогодні родичі загиблих мають змогу виступити. Вони говорять про свій біль, як їх ранить дезінформація та не визнання своєї причетності та відповідальності винними. Нас вразив кожен виступ, що ще більше спонукає нас до пошуку правди”, - сказав нідерландський прокурор.

Читайте також: За цим відбитком пальця її ідентифікували: на суді у справі МН17 мати показала своє тату

Представники родичів загиблих наголосили, що виступ родичів у суді – це унікальний випадок в історії Нідерландів. Своєю чергою захист одного з чотирьох обвинувачених Олега Пулатова сказав, що виступи родичів загиблих їх також дуже вразили.

Головуючий суддя подякував родичам загиблих за їхню відвертість та те, що вони наважилися поділитися особистим.

Наступний блок слухань має розпочатися 1 листопада 2021 року о 10:00, за місцевим часом.

Родичі загиблих рейсу МН17 провчать виступати у суді.

Загалом слово у суді матимуть 93 родичі загиблих рейсу МН17.

Читайте також: Справа МН17: родичі жертв у суді закликали Росію визнати свою причетність

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на тимчасово окупованій території Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-