Штати виділять $10 мільярдів на посилення продовольчої безпеки

Штати виділять $10 мільярдів на посилення продовольчої безпеки

Укрінформ
Адміністрація США підтвердила намір виділити $10 мільярдів на заходи, що мають на меті вдосконалити роботу продовольчих систем, більш ефективно боротися з голодом, а також посилити міжнародну продовольчу безпеку загалом.

Про це офіційно заявили в четвер у Білому домі в коментарі до Саміту ООН з питань продовольчих систем, передає Укрінформ.

«США оголосили про плани довгострокових інвестицій у понад $10 мільярдів, щоби сприяти трансформації продовольчих систем»,- зазначається в документі.

Із цієї суми $5 мільярдів виділятимуться для вдосконалення систем харчування в самих Сполучених Штатах. Ще $5 мільярдів підуть на міжнародні ініціативи в цій сфері.

Причому підкреслюється, що акцент робитиметься на інноваціях, впровадженні інтелектуального сільського господарства й покращенні інфраструктури як у США, так і в інших країнах і регіонах світу. Крім того, увага приділятиметься потребам жінок та дітей, поліпшенню якості харчування, зменшенню втрат від відходів їжі та адаптації до змін клімату. Це дозволить посилити продовольчу безпеку як на національному рівні в США, так і в міжнародних масштабах, зауважили в Білому домі.

Читайте також: Всесвітній Саміт з продовольчих систем: що може запропонувати Україна

«Сполучені Штати прагнуть відповідати на ці виклики (у продовольчій сфері – ред.) не тільки всередині країни, але й у всьому світі, в партнерстві з урядами, місцевими суб’єктами та приватним сектором»,- підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер ООН проводить віртуальний Саміт з питань продовольчих систем, який відбувається в контексті високих зустрічей 76-ї Генасамблеї ООН за участі глав держав, урядів і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-