Всесвітній саміт з продовольчих систем: що може запропонувати Україна

Всесвітній саміт з продовольчих систем: що може запропонувати Україна

PR
Укрінформ
Платформа Global 100% RE Ukraine спільно з Українською асоціацією бізнесу та торгівлі (UBTA) провели традиційні Зелені діалоги.

Захід відбувся напередодні Всесвітнього саміту з продовольчих систем, який проводиться під егідою Генеральної Асамблеї ООН та розпочинається 24 вересня за київським часом у Нью-Йорку (США). Окремі напрацювання, здійснені до та під час «діалогів», були направлені в Секретаріат саміту, повідомили Укрінформу в пресслужбі UBTA.

Як зазначається у повідомленні, в центрі обговорення була тема «зеленої» трансформації агропродовольчого сектору. 

У ході заходу з презентацією на тему «Трансформація продовольчих систем – інструмент досягнення сталого розвитку» виступив докторант Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАНУ Михайло Малков. Він докладно розповів про структуру продовольчих систем, надав приклади їх успішної трансформації в різних країнах світу та поінформував щодо основних векторів трансформації продовольчих систем України.

Своєю чергою, UBTA виступила з глобальною ініціативою щодо підтримки трансформації продовольчих систем на корпоративному рівні. Ця ініціатива, спрямована на підтримку сталого ведення бізнесу великих, середніх і малих підприємств вздовж всього ланцюга виробництва продуктів харчування, була направлена в Секретаріат Саміту. Разом з цією ініціативою UBTA також надала документ «Національний підхід щодо трансформації продовольчих систем України», в розробці якого брали участь представники Global 100% RE Ukraine.

Зі свого боку Михайло Малков також поінформував аудиторію, що тези даного документа було повністю враховано при підготовці офіційного документа, який Міністерство економіки України направило в ООН.

Ґрунтуючись на цьому успішному прикладі співпраці, Global 100% RE Ukraine та UBTA домовились про координацію зусиль та стратегічне партнерство в питаннях зеленої трансформації, включно з питаннями трансформації продовольчих систем.

Читайте також: «Зелена енергетика»: UBTA підписала меморандум з Українською водневою радою

«Зелені діалоги» – формат заходів, де однодумці та колеги мають можливість фахово обговорити питання екологічно відповідального бізнесу, «зелених» технологій, а також обмінятися ідеями та планами з реалізації «зелених» проєктів. 

UBTA –  асоціація, що об’єднує український бізнес навколо ідеї сталого розвитку через формування потужних економічних зв’язків між Україною, Європою та іншим світом. На даний момент UBTA є лідером у розробці підходів та інструментів зеленої трансформації українського бізнесу.

Фото: zelenvsit.cx.ua та UBTA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-