США заявили про скасування зустрічі з Францією, Німеччиною та Британією на Генасамблеї ООН

США заявили про скасування зустрічі з Францією, Німеччиною та Британією на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Багатостороння зустріч на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку за участю глав МЗС, зокрема Франції, Британії, Німеччини та держсекретаря США, була скасована через проблеми з графіком.

Про це заявили у вівторок вищі посадові особи Держдепу під час брифінгу з журналістами, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Я думаю, що графік завадив цій (зустрічі) на рівні міністрів. Але багато з цих країн побачать один одного в інших форматах", - сказав високопоставлений чиновник Держдепу.

На запитання, чи відбудеться окрема двостороння зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном, чиновник відповів: "Я б очікував, що секретар та міністр закордонних справ матимуть можливість обмінятися думками в певний момент протягом тижня".

Читайте також: Таліби просили дати їм виступати на Генасамблеї ООН

Як зазначається, запланована на середу зустріч мала стати однією з трьох зустрічей, які зібрали б, зокрема, Блінкена та Ле Дріана, після безпрецендентної кризи, що виникла між Вашингтоном і Парижем.

Суперечка виникла на тлі підписання пакту про створення оборонного альянсу AUKUS між США, Британією і Австралією, який має на меті протистояти експансії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Це дасть змогу Австралії побудувати атомні підводні човни з використанням технологій, наданих США.

Читайте також: У глави МОЗ Бразилії виявили коронавірус на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

У результаті Австралія розірвала вже підписаний із Францією контракт про постачання їй 12 підводних човнів на суму майже 56 млрд євро. У Парижі назвали рішення союзників "ударом у спину".

Франція відкликала для консультацій своїх послів із Вашингтона та Канберрі через зрив багатомільярдного контракту на постачання підводних човнів Австралії.

Пізніше під час зустрічі з журналістами речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США та Франція майже завершили процес підготовки телефонних переговорів президентів на тлі різкого погіршення двосторонніх відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-