Підготовка переговорів Байдена й Макрона майже завершена – Білий дім

Підготовка переговорів Байдена й Макрона майже завершена – Білий дім

Укрінформ
США та Франція майже завершили процес підготовки телефонних переговорів президентів на тлі різкого погіршення двосторонніх відносин.

Про це заявила під час зустрічі з журналістами речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

«Розмова (з президентом Франції – ред.) відбудеться вже невдовзі. Ми перебуваємо в контакті з командою Макрона щодо остаточного узгодження деталей та графіку», - наводить слова Псакі пресслужба Білого дому.

Вона зазначила, що президент Байден з нетерпінням чекає розмови з Макроном, «аби підтвердити нашу прихильність партнерству, довгостроковому альянсу, а також продовженню спільних зусиль у широкому спектрі важливих питань».

Читайте також: США не відмовляться від угоди з Австралією, що зіпсувала відносини з Францією – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США, Британія й Австралія оголосили про створення альянсу AUKUS, який має на меті протистояти експансії Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні. У цьому зв’язку Австралія розірвала контракт із Францією на десятки мільярдів доларів, який передбачав побудову дизельних підводних човнів. Натомість Канберра уклала контракт із Вашингтоном про постачання атомних субмарин.

Це викликало різку реакцію з боку Франції та гострі звинувачення на адресу Австралії й США. Очікується, що телефонні переговори Байдена й Макрона знизять напруження у відносинах між двома країнами.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-