У Росії опрацювали всі протоколи на виборах, «єдиноросам» нарахували майже 50% голосів

У Росії опрацювали всі протоколи на виборах, «єдиноросам» нарахували майже 50% голосів

Укрінформ
Центральна виборча комісія РФ опрацювала 100% бюлетенів виборців на виборах депутатів Держдуми восьмого скликання, лідирує «Єдина Росія» з 49,82% голосів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт ЦВК РФ.

Згідно з даними Центрвиборчкому РФ, у нижню палату парламенту проходять п'ять партій: «Єдина Росія» - 49,82%, КПРФ - 18,93%, ЛДПР - 7,55%, «Справедлива Росія - За правду» - 7,46%, «Нові люди» - 5,32%.

По одномандатних округах «Єдина Росія» отримує 198 місць у Думі, КПРФ - 9, «Справедлива Росія» - 8, ЛДПР - 2, "Батьківщина", "Партия Роста" і "Громадянська платформа" - по одному. Також у Держдуму проходять п'ятеро самовисуванців.

Як пише Медуза, з урахуванням федерального та одномандатних округів «Єдина Росія» отримує більше 300 місць, тобто конституційну більшість у Держдумі.

Читайте також: «Розумне голосування» на виборах до Держдуми сплутало Путіну всі карти — Латиніна

Явка виборців на виборах у Держдуму становила 51,58%.

Остаточні підсумки виборів ЦВК має намір підвести в п'ятницю, 24 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у період 17-19 вересня відбулося голосування на виборах до Держдуми РФ.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест і засудило протиправну організацію і проведення Росією 17-19 вересня виборів у Держдуму на тимчасово окупованій території Криму і примусове залучення до участі в цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-