В Італії проведуть референдум щодо лібералізації використання канабісу

В Італії проведуть референдум щодо лібералізації використання канабісу

Укрінформ
Прихильники легалізації марихуани в Італії заявили, що зібрали 500 000 підписів на користь проведення референдуму про лібералізацію використання канабісу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

На референдум будуть винесені питання про легалізацію вирощування марихуани для особистого використання і пом'якшення санкцій за інші злочини, пов'язані з канабісом. Зокрема, пропонується скасувати тюремне ув'язнення за продаж невеликих кількостей наркотику.

Автори петиції зібрали необхідні 500 000 підписів за сім днів, що набагато швидше, ніж зазвичай, через прийнятий в липні закон, який дозволяє збирати підписи в режимі онлайн.

Читайте також: Необхідно легалізувати канабіс, щоб пацієнти не ходили на чорний ринок - правозахисник

Тепер підписи мають бути офіційно перевірені. Однак організатори закликали людей продовжувати додавати їх до кінця вересня, щоб уникнути будь-якого ризику відхилення референдуму, якщо деякі з підписів будуть визнані недійсними.

Антонелла Сольдо з групи "Better Legal" сказала, що майже половина підписантів молодші 25 років.

Читайте також: Рада провалила закон про канабіс через вплив «чорного ринку» — експерт

Основні політичні партії Італії в уряді національної єдності Маріо Драгі розділилися з питання канабісу. Рух "5 зірок" виступає за лібералізацію, проти якої категорично виступають права Ліга і Брати Італії. Лівоцентристська Демократична партія зазвичай дотримується обережної лінії.

Нагадаємо: 13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні повернула на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи законопроєкт №5596 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності", який передбачає легалізацію медичного канабісу.

За словами голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, одного з авторів законопроєкту №5596 Михайла Радуцького, у разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10-12 доларів, що мінімум у десять разів менше, ніж його ціна на "чорному ринку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-