Штати й НАТО не залишать Афганістан поза увагою - Держдеп

Штати й НАТО не залишать Афганістан поза увагою - Держдеп

Укрінформ
США разом з НАТО зберігатимуть посилену увагу до ситуації в Афганістані, зокрема з метою надання гуманітарної допомоги громадянам цієї країни.

Як повідомив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс, про це йшлося під час розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена й генсека НАТО Єнса Столтенберга, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар мав можливість поговорити сьогодні з генеральним секретарем НАТО», - поінформував офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що Північноатлантичний альянс упродовж багатьох років грав ключову роль у забезпеченні стабільності в Афганістані. І виведення союзних сил не означає, що увага НАТО до цієї країни ослабла.

Читайте також: США стежитимуть, аби політика інших країн щодо Афганістану зберігалася - Блінкен

«Ми продовжимо взаємодію з НАТО - так само як ми продовжуємо взаємодіяти з нашими окремими союзниками з Альянсу на двосторонній та багатосторонній основі - з питань гуманітарної підтримки, розвитку ситуації в регіоні, підтримки наших громадян і тих, перед ким ми маємо особливі зобов’язання в Афганістані», - розповів Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби без бою ввійшли у Кабул. Невдовзі «Талібан» заявив, що контролює всю територію країни.

Читайте також: В Афганістані після захоплення влади талібами припинили роботу 153 ЗМІ

19 серпня нова влада проголосила створення Ісламського емірату Афганістан.

Американські війська залишили територію Афганістану 31 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-