Німецький регулятор отримав запит на сертифікацію Nord Stream 2

Німецький регулятор отримав запит на сертифікацію Nord Stream 2

Укрінформ
Федеральне агентство з мереж отримало документи від компанії Nord Stream 2 AG на сертифікацію газопроводу «Північний потік 2», які може розглядати до 4 місяців.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає Укрінформ.

Німецький національний регулятор отримав від компанії Nord Stream 2 AG, яка займатиметься експлуатацією газопроводу, документи на його сертифікацію як незалежний оператор транспортної системи, поінформував речник агентства.

«Компанія Nord Stream 2 AG представила всі документи, необхідні для проведення регулятивної експертизи», - підтвердив він.

Таким чином, у розпорядженні Федерального агентства з мереж є чотири місяці, щоб підготувати проєкт рішення і представити його Європейській комісії.

Читайте також: Резніков вважає доцільним обговорення Nord Stream 2 у Нормандському форматі

Розгляд розпочався 8 вересня.

Як повідомлялось, будівництво газопроводу було завершено, за інформацією оператора, 10 вересня. Компанія розраховує ввести газопровід в експлуатацію до кінця року.

Ввести трубопровід в експлуатацію без сертифікації заборонено законом.

Читайте також: Німеччина і США робитимуть усе, аби Україна залишалася транзитною державою – Меркель

Проти газогону виступають Україна, Польща, країни Балтії та США. Німецька сторона запевняє, що робитиме все, аби Україна зберегла свою транзитну роль і чекає від Росії гарантій того, що контракт на транзит газу територією України буде продовжено після того, як сплине чинність нинішнього, 5-річного, підписаного в грудні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-