У ЄС згадали жертв терактів 11 вересня

У ЄС згадали жертв терактів 11 вересня

Укрінформ
Вшановуючи загиблих 20 років тому внаслідок терактів 11 вересня 2001 року, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн нагадала, що ЄС підтримує США у захисті свободи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твітері.

"11 вересня ми згадуємо тих, хто втратив життя та вшановуємо тих, хто ризикував усім, щоб допомогти їм. Навіть у найтемніші, найбільш випробувальні моменти можуть виявлятися найкращі людські якості. ЄС підтримує США у захисті свободи та співчуття, на противагу ненависті", - заявила голова Єврокомісії.

"Жахливі атаки 11 вересня двадцять років тому змінили хід історії. Пам’ятаємо жертв та шляхетні жертви численних людей, які кинулись на допомогу після теракту. ЄС продовжить залишатися союзником США у тривалій боротьбі з тероризмом та екстремізмом у всіх його виявах", - заявив голова Євроради Шарль Мішель.

Читайте також: У Великій Британії вшанували жертв терактів 11 вересня

Як повідомлялося, теракт 11 вересня 2001 року у США - низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

11 вересня о 8:46 ранку перший літак врізався у північну башту Всесвітнього торговельного центру у Нижньому Манхеттені. За 17 хвилин другий літак врізався у Південну вежу. Менш як за 90 хвилин, вежі-близнюки, в яких щодня працювали до 50 тис. осіб впали. О 9:37 третій авіалайнер врізався у західний фасад Пентагону. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував у Капітолій або у Білий дім, але завдяки сміливості пасажирів, які вже знали про те, що Америка зазнала нападів, задуму терористів не судилося збутися.

Читайте також: Байден закликав американців до єдності, згадуючи теракти 11 вересня

У Всесвітньому торговельному центрі загинуло понад 2600 осіб; 125 загинули у Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Серед загиблих - громадяни США та ще 91 держави, зокрема й України.

Фото: Шарль Мішель, Твітер 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-