Байден закликав американців до єдності, згадуючи теракти 11 вересня

Байден закликав американців до єдності, згадуючи теракти 11 вересня

Укрінформ
Президент США Джо Байден у своєму відеозверненні, оприлюдненому напередодні двадцятої річниці, згадав про майже три тисячі загиблих у терактах 11 вересня і закликав до єдності.

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція DPA.

"У дні, що настали після 11 вересня 2001 року, ми бачили героїзм усюди, в місцях очікуваних та не дуже. Ми також побачили щось надто рідкісне: справжнє почуття національної єдності", - сказав Байден у відеозверненні до співвітчизників.

"У битві за душу Америки, єдність - це наша найбільша сила. Це не означає, що ми маємо вірити у щось одне - це про те, що ми повинні мати фундаментальну повагу та віру одне в одного та в цю країну", - заявив Байден.

Читайте також: Сьогодні світ згадує трагічні події 11 вересня

Він визнав, що теракти пробудили й негативні людські якості, зокрема, відчуття страху та ворожості американців до мусульманської віри загалом.

Президент наголосив, що американці не повинні дозволити розділити себе. "Єдність робить нас тими, ким ми є - Америкою у її найкращому вигляді", - наголосив Байден.

Як повідомлялося, теракт 11 вересня 2001 року у США - низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

Читайте також: ЄС напередодні річниці терактів 11 вересня висловив солідарність з народом США

11 вересня о 8:46 ранку перший літак врізався у північну башту Всесвітнього торговельного центру у Нижньому Манхеттені. За 17 хвилин другий літак врізався у Південну вежу. Менш як за 90 хвилин, вежі-близнюки, в яких щодня працювали до 50 тис. осіб впали. О 9:37 третій авіалайнер врізався у західний фасад Пентагону. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував у Капітолій або у Білий дім, але завдяки сміливості пасажирів, які вже знали про те, що Америка зазнала нападів, задуму терористів не судилося збутися.

У Всесвітньому торговельному центрі загинуло понад 2600 осіб; 125 загинули у Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Серед загиблих - громадяни США та ще 91 держави, зокрема й України.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-