У Великій Британії вшанували жертв терактів 11 вересня

У Великій Британії вшанували жертв терактів 11 вересня

Укрінформ
Вшановуючи загиблих 20 років тому в теракті 11 вересня 2001 року, королева Британії Єлизавета ІІ cказала, що її молитви з тими, хто загинув та вижив у терактах, та відзначила внесок усіх, хто допомагав відновити нормальне життя після трагедії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Мої думки та молитви - і моєї родини, і всієї країни - залишаються з жертвами, постраждалими та їх сім'ями, а також першими добровольцями та рятувальниками, покликаними на службу", - сказала вона у зверненні до президента США Джо Байдена.

Як повідомляє BBC, голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що терористи не змогли "похитнути нашу віру у свободу та демократію".

Читайте також: Байден закликав американців до єдності, згадуючи теракти 11 вересня

Загалом, унаслідок терактів 11 вересня загинуло 2977 осіб, зокрема 67 британців.

"Але хоча терористи завдали нам горя та страждань, хоча загроза зберігається й сьогодні, тепер ми можемо сказати, з перспективою 20-ти років, що вони не змогли похитнути нашу віру у свободу та демократію; вони не змогли роз'єднати наші країни, або змусити нас відмовитися від наших цінностей або жити у постійному страху", - зазначив Джонсон.

Читайте також: Сьогодні світ згадує трагічні події 11 вересня

Як повідомлялося, теракт 11 вересня 2001 року у США - низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

11 вересня о 8:46 ранку перший літак врізався у північну башту Всесвітнього торговельного центру у Нижньому Манхеттені. За 17 хвилин другий літак врізався у Південну вежу. Менш як за 90 хвилин, вежі-близнюки, в яких щодня працювали до 50 тис. осіб впали. О 9:37 третій авіалайнер врізався у західний фасад Пентагону. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував у Капітолій або у Білий дім, але завдяки сміливості пасажирів, які вже знали про те, що Америка зазнала нападів, задуму терористів не судилося збутися.

У Всесвітньому торговельному центрі загинуло понад 2600 осіб; 125 загинули у Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Серед загиблих - громадяни США та ще 91 держави, зокрема й України.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-