Російські тролі атакували десятки західних видань - BBC

Російські тролі атакували десятки західних видань - BBC

Укрінформ
Сайти десятків західних ЗМІ використовувалися прокремлівськими тролями з метою схилити громадську думку в різних країнах на користь Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC з посиланням на дослідження Центру вивчення злочинності та безпеки Кардіффського університету (Велика Британія).

Фахівці Центру дійшли висновку, що 32 відомі видання в 16 країнах світу стали мішенню тролів, у тому числі сайти британських Mail Online, Express і Times.

«За словами дослідників, розміщені на цих сайтах тролями коментарі потім використовувалися російськомовними виданнями як основа для статей... Науковці використовували метод розпізнавання патернів для аналізу коментарів читачів, який змусив їх припустити, що деякі акаунти організованим чином розміщували прокремлівський контент», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: «Лише красиві фотографії»: як російська пропаганда реагувала на візит Зеленського в США

Як зазначається, ці коментарі потім підхоплювалися російськими ЗМІ, котрі на їх основі створювали матеріал «під певним кутом, що вказує, якої думки нібито дотримуються британці».

Їх публікували не тільки в Росії, а й в інших європейських країнах, особливо в Болгарії, додає BBC. А потім просували в соцмережах, що збільшувало охоплення аудиторії.

Читайте також: Не лише російський газ, а й пропаганда є найбруднішими у світі – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, головні тенденції російської дезінформації та пропаганди в прокремлівських медіа в останні тижні серпня полягали в тому, щоб нівелювати статус США на міжнародній арені, просувати теорії змов про нібито контроль британців над усім світом і поширювати історичні фейки про Голодомор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-