США й Німеччина скликають міжнародну зустріч щодо Афганістану

США й Німеччина скликають міжнародну зустріч щодо Афганістану

Укрінформ
Сполучені Штати й Німеччина планують наступного тижня провести міжнародну зустріч на рівні міністрів закордонних справ понад 20 країн щодо ситуації в Афганістані.

Про це заявив у Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я зустрінуся з міністром закордонних справ Німеччини Маасом, і ми проведемо зустріч на міністерському рівні щодо Афганістану з ним особисто, а також у віртуальному форматі з партнерами з понад 20 країн», - зазначив Блінкен.

У Держдепартаменті уточнили, що міністерська зустріч запланована на 8 вересня. Для участі в ній Блінкен прибуде до Німеччини. А 6-7 вересня він відвідає Катар, де також проведе переговори щодо координації міжнародних зусиль в Афганістані.

Читайте також: Після кризи в Афганістані ЄС має зміцнити відносини з сусідами – Мішель

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена 31 серпня оголосила про завершення виведення американських військ з Афганістану, поклавши край участі США у 20-річній війні. За останніми даними, після приходу до влади «Талібану» загалом з Афганістану евакуйовано понад 124 тисячі осіб.

Тим часом таліби продовжують розширювати контроль над територіями в Афганістані. У п’ятницю вони заявили про те, що захопили Панджшерську долину - останній регіон країни, що залишалася непідконтрольним новій владі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-