Таліби заявляють, що взяли під контроль провінцію Панджшер

Таліби заявляють, що взяли під контроль провінцію Панджшер

Укрінформ
Три джерела талібів заявили, що бійці руху захопили в п'ятницю долину Панджшер на північ від Кабула - останню частину Афганістану, що залишалася непідконтрольною «Талібану».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми контролюємо весь Афганістан. Злочинці зазнали поразки, і Панджшер зараз під нашим контролем», - сказав один з командирів «Талібану».

Підтвердити звіти одразу не вдалося. А опозиційні сили, які укріпилися в Панджшері, спростовують заяви талібів.

Читайте також: Євросоюз озвучив умови для «співпраці» з Талібаном

Так, колишній віцепрезидент Амрулла Салех, один з лідерів опозиційних сил, заявив телеканалу Tolo News, що повідомлення про те, що він втік з країни, брехня.

Його син, Ебадулла Салех, теж заперечив інформацію про те, що Панджшер впав.

Раніше повідомлялося про тяжкі бої та жертви в Панджшері, долині, де зібралися кілька тисяч бійців регіонального ополчення та залишки збройних сил старого уряду під керівництвом Ахмада Масуда, сина покійного командира антирадянських моджахедів Ахмада Шаха Масуда.

Як повідомлялося, 31 серпня Сполучені Штати завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років. Після приходу до влади талібів з Афганістану були евакуйовані понад 123 тисячі осіб, але частина національного персоналу західних країн та афганців, що співпрацювали з іноземними структурами, все ще залишаються в країні та перебувають під ризиком для життя.

15 серпня таліби без бою увійшли до столиці країни Кабул. Політичний офіс «Талібану» заявив про завершення війни в Афганістані та про створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-