Сполучені Штати завершили виведення військ з Афганістану

Сполучені Штати завершили виведення військ з Афганістану

Фото
Укрінформ
США завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Наша 20-річна військова присутність в Афганістані закінчилася», - заявив президент США Джо Байден, подякувавши американським військовим за проведення евакуації.

Американський лідер додав, що світ спонукатиме талібів, які захопили владу в Афганістані,  гарантувати можливість залишити країну всім, хто захоче. 

Також зазначається, що з нагоди завершення військової місії в Афганістані Байден планує звернутися до американського народу у вівторок.

Читайте також: Штати збирають віртуальну зустріч із партнерами щодо Афганістану

Операцію виведення військ завершено за день до крайнього терміну, раніше установленого главою Білого дому. За останніми даними, після приходу до влади талібів загалом з Афганістану евакуйовано понад 123 тисячі осіб.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Невдовзі представник політичного офісу «Талібану» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані.

19 серпня «Талібан» проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Читайте також: Без Росії та Китаю: майже 100 країн пообіцяли сприяти виїзду афганців після 31 серпня

У четвер, 26 серпня, унаслідок підриву терориста-смертника на летовищі Кабула загинули близько 200 осіб, зокрема 13 американських військовослужбовців.

На цьому тлі голова Держдепу Блінкен заявив, що після виведення військ з Афганістану США й надалі допомагатимуть охочим залишити цю країну, хоча й не матимуть дипломатичної присутності в Кабулі.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-