Навальний віддав премію Нємцова сім'ям політв'язнів

Навальний віддав премію Нємцова сім'ям політв'язнів

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який став у лютому 2021 року лауреатом премії фонду Бориса Нємцова, доручив перерахувати грошову частину нагороди у €10 тисяч сім'ям політв'язнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Інстаграмі політика.

«Тому я попросив Жанну Нємцову поділити ці гроші на рівні 4 частини по 2,5 тисячі й передати їх сім'ям тих, кому зараз гірше, ніж мені», - заявив Навальний.

Читайте також: Навальний дав перше інтерв'ю в ув'язненні: розповів про колонію, здоров'я і політику

Частину грошей отримають родичі оператора ФБК Павла Зеленського, визнаного винним у закликах до екстремізму за два твіти. Зеленського у квітні засудили до двох років колонії.

Ще одним одержувачем грошей будуть рідні колишнього координатора архангельського штабу Навального Андрія Боровикова. Він отримав два з половиною роки колонії у справі "про поширення порнографії" за репост кліпу «Pussy» групи Rammstein в російській соціальній мережі.

Кошти, що залишилися перерахують родинам Яна Сидорова та Владислава Мордасова. Їх оголосили прихильниками забороненого в Росії руху «Артпідготовка», судили за організацію й участь у масових заворушеннях і в жовтні 2019 року засудили до більш ніж шести років ув'язнення. Сидорова та Мордасова затримали 5 листопада 2017 року біля будинку уряду Ростовської області, куди вони вийшли з плакатами «Поверніть землю погорільцям» і «Уряд у відставку».

Читайте також: Речниця Навального виїхала з Росії - ЗМІ

Як відомо, в лютому 2021 року суд замінив Олексію Навальному умовний строк на реальний у справі «Ів Роше». З урахуванням часу, проведеного в СІЗО і під домашнім арештом, Навальний має провести в колонії два з половиною роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-