Навальний дав перше інтерв'ю в ув'язненні: розповів про колонію, здоров'я і політику

Навальний дав перше інтерв'ю в ув'язненні: розповів про колонію, здоров'я і політику

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний дав перше інтерв'ю за час свого перебування в колонії у Володимирській області.

Як повідомляє Радіо Свобода, політик відповів на запитання газети The New York Times, передає Укрінформ.

Зазначається, що в матеріалі американського видання наводяться цитати з письмових відповідей Навального на запитання про його життя в колонії, про нинішню політичну ситуацію в Росії, про політику США щодо Кремля. Водночас на сайті Навального його соратники опублікували, як стверджується, всі поставлені опозиціонеру запитання й оригінал його відповідей.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, які санкції він пропонує запровадити Заходу проти Росії, Навальний сказав, що виступає за санкції не проти Росії, а проти оточення Путіна - як він висловився, "тих, хто грабує Росію, робить її народ біднішим і позбавляє його майбутнього".

Читайте також: Навальному висунули у Росії нове обвинувачення

Навальний також описав свій типовий день у колонії. З розповіді випливає, що більшу частину дня він проводить за переглядом російського телебачення - це передбачено розпорядком дня.

"О 18 годині - головна частина програми перетворення злочинця на нормального громадянина - "патріотичне виховання". Ми дивимося фільми про Велику Вітчизняну війну. Або про те, як одного разу, років 40 тому, наші спортсмени розгромили американців або канадців. Саме о 18 годині кожного дня мені особливо чітко зрозуміла суть ідеології путінського режиму: підміна справжнього і майбутнього минулим", - зазначає Навальний.

За словами політика, до роботи його не залучають. У його загоні мало людей, і все зроблено для того, щоб він завжди був перед очима адміністрації.

Читайте також: Отруєння Навального хімзброєю: Україна підтримує антиросійські санкції США

Опозиціонер також зазначив, що його здоров'я поліпшилося у порівнянні з весною, коли він оголошував голодування з вимогою допустити цивільних лікарів, а також щоб його перестали будити ночами, перевіряючи як "схильного до втечі".

Говорячи про політику, Навальний заявив, що "режим Путіна - це історична випадковість, а не закономірність", і висловив сподівання, що "рано чи пізно ця помилка буде виправлена".

Читайте також: Поліція РФ за три дні прийшла до 478 москвичів із «злитої» бази прибічників Навального

Як повідомлялося, Олексій Навальний відбуває покарання у справі «Ів Роше» у ВК-2 у Володимирській області з березня 2021 року. Загалом політику належить провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

У червні структури, пов'язані з Навальним, визнали в РФ «екстремістськими організаціями». За рішенням суду від початку серпня вони ліквідовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-