Навальному висунули у Росії нове обвинувачення

Навальному висунули у Росії нове обвинувачення

Укрінформ
Слідчий комітет РФ висунув обвинувачення опозиціонеру Олексію Навальному у справі про створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Слідкому. 

«За даними слідства, Навальний створив некомерційну організацію, яка виконує функції іноземного агента, - «Фонд боротьби з корупцією» (рішенням Московського міського суду визнано екстремістською і ліквідовано на території РФ). У період з 2011 року Навальний спільно з Іваном Ждановим, Леонідом Волковим та іншими особами керував нею. Діяльність фонду була пов'язана з підбуренням громадян до вчинення протиправних діянь», - стверджують у СК.

Зокрема, Слідком заявляє, що Навальний разом з керівниками ФБК Волковим і Ждановим "поширював в інтернеті заклики до участі в неузгоджених мітингах" у січні 2021 року.

Читайте також: У Росії фонди Навального офіційно внесли до списку «терористів» та «екстремістів»

Кримінальну справу було заведено в лютому 2021 року, а відомо про неї стало наприкінці квітня.

Навальному може загрожувати штраф до 200 тисяч рублів, примусові роботи, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомлялося, Олексій Навальний відбуває покарання у справі «Ів Роше» у ВК-2 у Володимирській області з березня 2021 року. Всього політику належить провести в ув'язненні приблизно два з половиною роки.

Читайте також: Соратниці Навального дали 1,5 року обмеження волі у «санітарній справі»

У червні структури, пов'язані з Навальним, визнали в РФ «екстремістськими організаціями». За рішенням суду з початку серпня їх ліквідовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-