Соратниці Навального дали 1,5 року обмеження волі у «санітарній справі»

Соратниці Навального дали 1,5 року обмеження волі у «санітарній справі»

Укрінформ
Преображенський суд Москви засудив колишнього юриста ФБК Любов Соболь до 1,5 року обмеження волі, визнавши її винною в «порушенні санітарних норм під час несанкціонованої акції» в січні цього року.

Як передає Укрінформ, про це написав у Твіттері адвокат Соболь Володимир Воронін.

«Любов Соболь визнана винною в підбурюванні до злочину за ч.1 ст. 236 КК (порушення санітарних норм у ході несанкціонованої акції, - ред.). Покарання: обмеження волі строком на півтора року: не залишати житло з 22:00 до 06:00, не відвідувати масові заходи, не виїжджати з Москви і МО, з'являтися до інспекції тричі на місяць», - пише Воронін.

Соболь визнана винною в тому, що через соцмережі закликала людей вийти на несанкціоновану владою акцію протесту, на якій створився ризик зараження її учасників коронавірусом.

Читайте також: У Москві затримали прессекретарку Навального і юристку ФБК

Спочатку у справі було 10 фігурантів, в тому числі соратники Навального і учасниці Pussy Riot. Їм обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або заборони певних дій. У червні стало відомо про те, що розслідування стосовно одного з фігурантів, муніципального депутата Костянтина Янкаускаса припинено. За місяць до цього Янкаускас заявив, що відмовляється від участі у виборах в Держдуму через смерть батька.

У квітні Соболь вже отримала рік виправних робіт умовно з утриманням 10% зарплати в дохід держави за «квартирну справу». Приводом для справи стало те, що в грудні 2020 року Соболь приїхала до будинку співробітника ФСБ РФ Костянтина Кудрявцева, який у телефонній розмові з Навальним фактично підтвердив, що політика отруїли отрутою з групи «Новічок». Потерпілою у справі проходила теща Кудрявцева; вона стверджувала, що Соболь відштовхнула її й увірвалася у квартиру. Випробувальний термін за цим вироком становить один рік. Весь цей час Соболь повинна з'являтися для реєстрації у кримінально-виконавчій інспекції. У разі порушень умовний термін буде змінений на реальний.

Читайте також: Юристку з Фонду Навального засудили до року виправних робіт умовно

Соболь збиралася балотуватися до Держдуми. Але в червні відмовилася від участі у виборах. Вона заявила, що змушена зупинити свою передвиборну кампанію через оголошення структур Навального екстремістськими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-