Юристку з Фонду Навального засудили до року виправних робіт умовно

Юристку з Фонду Навального засудили до року виправних робіт умовно

Укрінформ
Юристка Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь визнана винною у кримінальній справі про порушення недоторканності житла, їй призначено умовний термін - один рік виправних робіт з утриманням 10% заробітної плати в дохід держави.

Про це повідомляє «Медуза», передає Укрінформ.

Як зазначається, весь час випробного терміну Соболь має відмічатися в кримінальній інспекції РФ. У разі порушень умовний термін буде змінено на реальний.

Після оголошення вироку Любов Соболь, яка не визнає вину, заявила, що буде оскаржувати рішення.

Справу проти Любові Соболь порушили після того, як 21 грудня 2020 року вона приїхала до квартири співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева. Соболь стверджує, що хотіла зустрітися зі співробітником ФСБ і поставити йому запитання про отруєння Навального.

Читайте також: Навальному в колонії погрожують примусовим годуванням

У ФБК вважають справу стосовно Соболь політично мотивованою і сфабрикованою з метою перешкодити її участі у виборах депутатів Держдуми. Максимальне покарання за статтею, за якою висунуто обвинувачення, - два роки позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня Олексій Навальний оприлюднив в інтернеті запис своєї розмови з людиною, яку він ідентифікував як Кудрявцева і який фактично зізнався, що опозиціонер був отруєний влітку цього року в Томську співробітниками спецслужби. ФСБ назвала запис розмови з Кудрявцевим "підробкою".

Соболь зараз знаходиться під ще однією кримінальною справою - про порушення санітарних норм. Вона була порушена після акцій протесту 23 січня нинішнього року. Правозахисний центр «Меморіал» визнав фігурантів справи в'язнями совісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-