Навальному в колонії погрожують примусовим годуванням

Навальному в колонії погрожують примусовим годуванням

Укрінформ
Російському опозиціонеру Олексію Навальному, який оголосив голодування у виправній колонії № 2 міста Покрова Владимирської області, погрожують примусовим годуванням через «серйозність голодування».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твіттері Навального.

«З огляду на серйозність голодування, адміністрація щодня погрожує почати примусове годування. При цьому Олексія перевели назад з медчастини до загону. Лікаря до нього так і не пускають», - йдеться у повідомленні.

Після прибуття в колонію Навальний схуд на 15 кілограмів (з них 8 кг - від початку голодування), зараз його вага становить 77 кілограмів.

Читайте також: Адвокат каже, що Навальний під час голодування втрачає по кілограму щодня

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер повинен провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров'я. За їх словами, опозиціонер відчуває сильний біль у спині, крім того, у нього відмовляє нога. При цьому Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, адміністрація колонії ніяк не реагує на його скарги і на прохання дозволити огляд цивільному фахівцю, а з ліків йому виписали тільки ібупрофен. Політик також скаржився на те, що тюремні лікарі не повідомляють йому діагноз і результати МРТ.

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього запрошеного лікаря.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня велика група депутатів Європарламенту в складі 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального і звільнити російського опозиційного політика з в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-