Отруєння Навального хімзброєю: Україна підтримує антиросійські санкції США

Отруєння Навального хімзброєю: Україна підтримує антиросійські санкції США

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримує рішення США щодо запровадження додаткових обмежувальних заходів проти РФ, пов’язаних із застосуванням хімічної зброї проти російського опозиційного діяча Олексія Навального.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву опубліковано на сайті МЗС.

Зокрема, йдеться про заборону імпорту з РФ стрілецької зброї, боєприпасів до неї, а також експорту до РФ низки чутливих категорій товарів подвійного використання. Обмежувальні заходи також стосуються низки осіб та підприємств.

Аналогічні санкції були введені Україною проти РФ у 2014 році у зв’язку з агресією РФ проти нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США оголосило у день річниці отруєння російського опозиціонера Олексія Навального 20 серпня, перелік фізичних осіб та організацій, пов’язаних із замахом на його вбивство, проти яких запроваджено додаткові санкції.

Читайте також: У Москві поліція прийшла до прихильників Навального, чиї адреси потрапили в інтернет

Навальний уже багато років є об'єктом стеження ФСБ, у тому числі за допомогою прослуховування та прихованого відеоспостереження. Уряд США нагадав, що для отруєння Навального співробітники ФСБ Росії використовували нервово-паралітичну речовину «Новічок», внаслідок чого він тяжко захворів 20 серпня 2020 року. Це сталося приблизно через 30 хвилин після зльоту літака, де перебував Навальний, що призвело до екстреної посадки в Омську.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-