У Москві поліція прийшла до прихильників Навального, чиї адреси потрапили в інтернет

У Москві поліція прийшла до прихильників Навального, чиї адреси потрапили в інтернет

Укрінформ
Увечері 17 серпня поліція Москви почала масово приходити додому до прихильників політика Олексія Навального, чиї адреси потрапили до злитої бази даних, пов'язаної з проєктами опозиціонера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в ТГ-каналі «ОВД-Инфо».

«Сьогодні з 9 вечора у Москві поліція почала приходити до людей, чиї адреси були у злитій базі, пов'язаній з проєктами Олексія Навального. Ця база з'явилася в мережі декілька днів тому. Нам відомо як мінімум про 20 подібних випадків у Москві», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що раніше ці люди реєструвалися на сайті «Умного голосования», на сторінці квітневого мітингу «Свободу Навальному!» (Free.navalny.com) або відправляли пожертви Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

«ОВД-Инфо», а також і видання Sota пишуть, що в деяких випадках поліцейські просили, щоб люди писали заяви на Олексія Навального про незаконну передачу персональних даних.

Відомий російський журналіст, спецкор «Новой газеты» Ілля Азар повідомив у Телеграмі, що до нього додому теж приходили поліцейські. «Мене не було вдома, але сусідам говорили щось про персональні дані, які, мовляв, потрапили до інтернету», - пише журналіст.

Як відомо, у квітні у відкритий доступ потрапила база з адресами електронної пошти людей, які зареєструвалися на сайті «Свободу Навальному!». У команді Навального назвали базу справжньою і вибачилися за витік. Представники Навального заявили, що до витоку причетний петербурзький активіст Федір Горожанка, який працював у ФБК в 2016-2019 роках. Сам Горожанка це заперечував.

Читайте також: Навальному висунули у Росії нове обвинувачення

У червні в мережі почали продавати базу даних передплатників проєкту «Умного голосования», яка серед іншого містила адреси постійної реєстрації учасників проєкту з Москви і Московської області. 16 серпня в телеграм-каналах і даркнеті, з'явилися розширені бази даних передплатників проєкту «Умного голосования», які містили адреси проживання та місця роботи людей.

ФБК та інші організації, пов'язані з Навальним, 9 червня визнали «екстремістськими» за скаргою московської прокуратури. 4 серпня рішення суду набрало чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-