Німеччина готова долучитися до реконструкції аеропорту Кабула

Німеччина готова долучитися до реконструкції аеропорту Кабула

Укрінформ
Німеччина готова фінансово та технічно підтримати реконструкцію аеропорту Кабула після того, як його залишать військові США.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас на спільній з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу пресконференції в Анталії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми зможемо зробити внесок не тільки фінансово, а й технічно, ми його зробимо», - заявив Маас.

При цьому він зазначив, що ключову роль у реконструкції аеропорту афганської столиці, який зазнав серйозних пошкоджень, гратиме Туреччина. Наразі рух «Талібан» веде переговори щодо подальшого використання аеропорту з Туреччиною, яка пообіцяла допомогти у розбудові інфраструктури Афганістану.

Читайте також: За безпеку аеропорту Кабула відповідатимуть союзники США – Блінкен

Окрім того, Маас повідомив, що у списках МЗС - близько 300 німців та понад 10 тисяч афганців (колишніх співробітників Бундесверу й урядових структур та  члени їхніх сімей), яких досі не вдалося вивезти з країни. Берлін також оголосив про плани прийняти 40 тисяч афганців і веде перемовини з країнами-сусідами Афганістану стосовно можливості виїзду людей.

«Військову евакуацію завершено. Але наша робота триватиме, доки всі, за кого ми відповідаємо в Афганістані, не будуть у безпеці», - пообіцяв міністр, який у рамках кількаденного турне, окрім Туреччини, має відвідати Катар, Узбекистан, Таджикистан і Пакистан.

Читайте також: Меркель заявила про необхідність захистити прогрес, досягнутий в Афганістані за 20 років

Нагадаємо, військові Німеччини в п’ятницю ввечері завершили евакуацію з Афганістану: було здійснено 37 авіарейсів, вивезено 5347 осіб.

Фото: МЗС Німеччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-