За минулу добу з Кабула евакуювали 12,5 тисячі людей – Пентагон

За минулу добу з Кабула евакуювали 12,5 тисячі людей – Пентагон

Укрінформ
За минулу добу зі столиці Афганістану Кабула евакуювали 12,5 тисячі людей.

Про це повідомив заступник голови Штабів регіональної співпраці США генерал Вільям (Генк) Тейлор на брифінгу у п’ятницю, передає Укрінформ із посиланням на "Голос Америки".

Як зазначається, за добу 35 рейсів з Кабула здійснили військові літаки США і 54 - сили коаліції.

За словами Тейлора, американських військових, які зазнали поранень унаслідок учорашнього вибуху поблизу аеропорту Кабула, доправили до військової бази США в Німеччині.

Читайте також: Ердоган заявив, що таліби запропонували Туреччині управляти аеропортом Кабула

Водночас Тейлор виправив попереднє повідомлення Пентагона про те, що поблизу аеропорту Кабула 26 серпня сталося два вибухи. «Можу підтвердити те, що ми не вважаємо, що був другий вибух усередині, або поблизу готелю Barron, був один підривник-смертник. Ми не певні, як цей звіт було подано невірно», - заявив генерал.

Він додав, що наразі понад 5000 військових США перебувають у Кабулі і «наражаючись на небезпеку, рятують якомога більше людей».

«Це шляхетна місія. Ми на власні очі побачили, наскільки вона небезпечна, але ІДІЛ не завадить нам її завершити», - заявив генерал.

Читайте також: В Афганістані залишаються понад 230 українців і їхніх родичів – посол

Тим часом речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу підтвердив, що операцію з евакуації планують завершити до 31 серпня. Він заявив, що евакуація триватиме «до останнього моменту» і буде створено баланс між виведенням військ та евакуацією цивільних.

«Порятунок життів залишається нашим пріоритетом - життів наших військових і, звичайно, евакуйованих, і ми намагатимемось вивезти якомога більше людей», - сказав Кірбі.

За інформацією «Нью-Йорк таймз», аеропорт у Кабулі майже заблоковано. Таліби заявили, що нікому не дозволяється наближатися до аеропорту і що всі входи закриті. За інформацією Пентагона, близько 5400 людей залишаються всередині в очікуванні евакуації.

Читайте також: Байден наказав завдати удар по ІДІЛ після терактів у Кабулі

Як повідомлялося, кількість жертв вибуху у столиці Афганістану Кабулі зросла до щонайменше 170-ти. Серед жертв - 13 американських солдатів. Ще 18 військових США дістали поранення. Загалом були поранені понад 150 осіб.

26 серпня поблизу аеропорту Кабула стався вибух. Повідомлялося, що згодом пролунав ще один. Загалом у цей день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за серію вибухів та стрілянину в Кабулі.

Президент США Джо Байден заявив, що наказав розробити оперативні плани з завдання ударів по об'єктах і ватажках ІД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-