В Афганістані залишаються понад 230 українців і їхніх родичів – посол

В Афганістані залишаються понад 230 українців і їхніх родичів – посол

Укрінформ
На території Афганістану залишається понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами.

Про це посол України в Таджикистані та Афганістані (за сумісництвом) Василь Серватюк заявив і інтерв’ю LB.ua, повідомляє Укрінформ.

"Згідно з нашими останніми даними, на території Афганістану залишається трохи більше ніж 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами”, - сказав Серватюк.

На уточнююче запитання про те, скільки з цих людей є етнічними афганцями, він зазначив : “Із цих людей усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів і в силу різних причин нині перебувають на афганській території”.

Читайте також: Швеція завершила евакуацію з Афганістану

За даними посла, з Афганістану вже евакуйовано понад 250 громадян України, членів сімей та іноземних громадян. В більшості своїй ці люди були транспортовані за рахунок трьох українських евакуаційних рейсів, 20 громадян (в одного ще було двоє родичів) евакуйовані міжнародними партнерами нашої країни.

Посол також відповів на питання про те, чи летітиме український екстрений четвертий рейс за графіком туди: “Наразі розкривати всі деталі цієї операції не можу. Втім, скажу так: ми продовжуємо рухатися за графіком із четвертим та наступними етапами евакуації, продовжуємо збирати людей”.

Читайте також: Зеленський обговорив з Еміром Катару співпрацю з метою евакуації громадян з Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня з Кабула, столиці Афганістану, вилетів третій літак, на якому перебувало понад 100 громадян України.

В аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-