Зеленський обговорив з Еміром Катару співпрацю з метою евакуації громадян з Афганістану

Зеленський обговорив з Еміром Катару співпрацю з метою евакуації громадян з Афганістану

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови обговорив з Еміром Держави Катар Тамімом бін Хамадом Аль Тані співпрацю з метою евакуації громадян України та інших держав з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Глави держави.

Сторони обговорили можливість налагодження дієвої співпраці з метою евакуації громадян України та інших держав з території Афганістану.

Читайте також: У Кабулі обстріляли італійський літак із сотнею пасажирів на борту

Лідери також розглянули питання залучення катарських інвестицій в економіку України, зокрема відкриття спільних підприємств у аграрній і промисловій сферах та нарощення військово-технічного співробітництва.

«Розглядаю Катар як одного з головних партнерів у регіоні Затоки», – зазначив Зеленський і запропонував активізувати співпрацю для досягнення конкретних результатів.

Читайте також: Уже 65 громадян Афганістану попросили про статус біженця в Україні

Аль Тані привітав Україну з 30-ю річницею незалежності та наголосив на важливості розвитку двосторонніх відносин, зокрема в торговельно-економічній сфері, а також прийняв запрошення Президента відвідати Україну з офіційним візитом.

Як повідомляв Укрінформ, Україна евакуювала з Афганістану понад 250 своїх громадян, членів їхніх сімей та іноземців, ще приблизно 90 українців та членів їхніх сімей очікують евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-