Уже 65 громадян Афганістану попросили про статус біженця в Україні

Уже 65 громадян Афганістану попросили про статус біженця в Україні

Укрінформ
Система Міністерства внутрішніх справ України готова реагувати на виклики, пов’язані з гуманітарною ситуацією в Афганістані.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян під час зустрічі з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань міжнародного співробітництва, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«Заступниця міністра зазначила, що за останні півтора тижня в Україну прибули три евакуаційні рейси з Афганістану, організовані МЗС під координацією керівництва України. Станом на сьогодні вже 65 громадян Афганістану, евакуйованих українськими літаками, звернулися в Державну міграційну службу для отримання статусу біженця в Україні», - йдеться у повідомленні.

Акопян уточнила, що ДМС України забезпечить ретельний розгляд цих поданих клопотань, а Держприкордонслужба, у межах визначених завдань та повноважень, вживатиме належних заходів для контролю українських кордонів.

За словами Акопян, в Україні шукачі захисту з Афганістану завжди були серед трьох найбільш численних груп заявників, складаючи приблизно третину від загальної кількості таких осіб.

Окрім того, заступниця міністра повідомила, що МВС активно працює над посиленням спроможностей і максимально мобілізує ресурси, враховуючи прогнозовані варіанти розвитку ситуації.

Вона висловила сподівання на тісну взаємодію з офісом Уповноваженого ВР з прав людини.

У МВС зазначили, що тисячі людей намагаються виїхати за кордон після того, як владу в Афганістані захопили таліби. Зокрема, як уточнюється, більш як 2 мільйони афганських біженців уже перебувають у сусідніх країнах, а ще 3,5 мільйона людей залишилися без даху у самому Афганістані.

Читайте також: Літак із евакуйованими з Афганістану сів у Києві

Як повідомлялося, в аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс координує дії з метою забезпечення евакуації людей з Кабула.

Радикальний ісламістський рух «Талібан» може заборонити евакуацію з Кабула після 31 серпня.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-