Байден наказав завдати удар по ІДІЛ після терактів у Кабулі

Байден наказав завдати удар по ІДІЛ після терактів у Кабулі

Укрінформ
У відповідь на серію терактів в Кабулі, внаслідок яких загинули афганці та американські військові, президент США Джо Байден наказав завдати удар у відповідь.

Про це передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

"Я наказав своїм командирам розробити оперативні плани з завдання ударів по ключових об'єктах, керівництву та об'єктам ІДІЛ... Ми відповімо з силою і точністю в наш час в тому місці, яке виберемо, в будь-який момент, який ми виберемо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ІДІЛ взяла відповідальність за вибухи в Кабулі

Байден зазначив, що "проінструктував військових щодо всього, що їм потрібно - якщо їм знадобляться додаткові сили, я їх надам". За його словами, американське командування заявило, що у них є все їм потрібне.

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону Джон Кірбі підтвердив, що поблизу летовища Кабула стався вибух. Невдовзі поблизу аеропорту стався другий за день вибух.

Читайте також: Щонайменше 12 військових США загинули від вибуху в Кабулі - ЗМІ

Все це сталося за кілька годин після того, як уряди кількох західних держав попередили своїх громадян триматися подалі від летовища через неминучу загрозу нападу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте також: Теракти у Кабулі: щонайменше 60 загиблих, 140 поранених, вибухи лунають досі

Загалом за день у Кабулі нарахували близько 7 вибухів, передають місцеві ЗМІ. В результаті терактів у столиці Афганістану упродовж дня загинули 60 осіб, ще близько 140 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-