Ердоган заявив, що таліби запропонували Туреччині управляти аеропортом Кабула

Ердоган заявив, що таліби запропонували Туреччині управляти аеропортом Кабула

Укрінформ
Таліби запропонували Туреччині взяти на себе управління аеропортом у Кабулі.

Про це у п'ятницю повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у аеропорту в Стамбулі перед відбуттям з візитом до Боснії та Герцеговини, повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Sözcü.

«Ми провели 3,5-годинну зустріч з талібами в посольстві Туреччини. Талібан запропонував нам управління аеропортом Кабула. Давайте, ми забезпечимо безпеку, але ви - управління. Ми не прийняли ще рішення з цього приводу», - сказав Ердоган.

Він не виключає, що переговори можуть продовжитися.

«Зараз в Афганістані існує серйозний вакуум управління. Після того, як керівництво стане зрозумілим, ми приймемо своє рішення», - сказав політик.

За його словами, пріоритетом на сьогодні є евакуація громадян Туреччини з Афганістану. Також триває евакуація військового контингенту.

Ердоган наголосив, що Туреччина засуджує теракти, що сталися вчора в Кабулі. За його словами, ситуація демонструє, яку небезпеку ІДІЛ несе цьому регіону.

Читайте також: В аеропорту Кабула після терактів відновили евакуаційні рейси

Нині в Туреччині офіційно зареєстровано 300 тисяч афганців, більшість із них - біженці.

Туреччина раніше неодноразово наголошувала на готовності взяти на себе управління аеропортом у Кабулі, зокрема після виходу з країни американських підрозділів. Позавчора, з огляду на постійне ускладнення ситуації навколо Кабульського аеропорту та заяву талібів про небажання присутності іноземних військових у країні, Туреччина почала виведення свого контингенту з цієї країни. Вчора, 26 серпня, ситуація набула нового загострення. Внаслідок вибухів у столиці Афганістану упродовж дня загинули 90 цивільних осіб, 13 американських морпіхів, ще понад 150 осіб отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-