Німеччина продовжила режим епідемії національного значення

Німеччина продовжила режим епідемії національного значення

Коронавірус
Укрінформ
Німецький Бундестаг продовжив ще на три місяці режим епідемії національного значення, що дозволяє уряду країни видавати приписи, на підставі яких федеральні землі запроваджують антикоронавірусні обмеження.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

За продовження режиму проголосували 325 депутатів, 253 були проти і ще п'ятеро утрималися. Рішення прийняли голосами депутатів від правлячої коаліції в складі блоку партій ХДС/ХСС і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

Читайте також: Усі гіпотези про виникнення коронавірусу залишаються в силі – ВООЗ

Міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан обґрунтував необхідність продовження режиму тим, що пандемія коронавірусу ще не закінчилася. На подовженні режиму наполягали і прем'єр-міністри всіх 16 федеральних земель.

Парламентарії від Вільної демократичної партії (ВДП), правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (АДН) і партії "Союз 90 /Зелені" виступили проти подовження режиму епідемії національного значення, вважаючи такий захід зайвим і неправильним. У свою чергу, депутат від СДПН Дірк Візе вказав на те, що за подовження режиму епідемії, зокрема, виступили прем'єр-міністр Тюрингії - представник Лівих Бодо Рамелов, а також прем'єр Баден-Вюртембергу - представник Зелених Вінфрід Кречман.

Як повідомлялося, режим епідемії національного значення запровадили в Німеччині в березні 2020 року.

Читайте також: ВООЗ закликала світ готуватися до нової пандемії в найближчі три місяці

В середині серпня цього року у Німеччині розпочалася четверта хвиля коронавірусу, заявили в Інституті Роберта Коха (RKI).

У світі станом на ранок 26 серпня зафіксували понад 214,7 мільйона випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 192 мільйони осіб.

Фото: dpa/Fabian Strauch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-