Усі гіпотези про виникнення коронавірусу залишаються в силі – ВООЗ

Усі гіпотези про виникнення коронавірусу залишаються в силі – ВООЗ

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що всі гіпотези про походження коронавірусу, зокрема про витік з лабораторії, залишаються в силі.

Про це сказав директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Поточна ситуація така, що всі гіпотези щодо походження вірусу все ще залишаються в силі... Деякі з них більш імовірні за інші, з огляду на поточний аналіз, але всі ці гіпотези потребують подальшого з’ясування та подальшого дослідження, і ми подивимося, куди всі ці висновки приведуть ВООЗ», — сказав Райан.

Він додав, що китайські вчені проводять власні дослідження походження COVID-19. За його словами, у ВООЗ з нетерпінням чекають новин від китайських колег про перебіг цих досліджень.

Читайте також: У світі зафіксували понад 214,7 мільйона випадків коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, нова доповідь розвідки США щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, не містить остаточних висновків про те, яким шляхом новий коронавірус потрапив до людей: природним або через витік у лабораторії.

За інформацією The Wall Street Journal, у звіті, який надійшов до Білого дому у вівторок, наголошується на необхідності співпраці з боку Китаю, який відмовляється надати дані лабораторних досліджень, зразки генома вірусу та інші відомості, без яких неможливо достовірно визначити походження вірусу.

У травні президент США Джо Байден доручив розвідувальній спільноті перевірити всі версії походження коронавірусу і представити свої висновки через 90 днів.

Розвідувальні відомства США схиляються до двох основних теорій. Перша полягає в тому, що вірус виник у лабораторії Уханського інституту вірусології, а друга - що вірус природним шляхом перейшов від тварин до людей.

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-