Розвідка США не дійшла остаточних висновків про походження коронавірусу – WSJ

Розвідка США не дійшла остаточних висновків про походження коронавірусу – WSJ

Укрінформ
Нова доповідь розвідки США щодо походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє COVID-19, не містить остаточних висновків про те, яким шляхом новий коронавірус потрапив до людей: природним або через витік у лабораторії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на двох високопоставлених посадовців США, передає Укрінформ.

За інформацією видання, у звіті наголошується на необхідності співпраці з боку Китаю, який відмовляється надати дані лабораторних досліджень, зразки генома вірусу та інші відомості, без яких неможливо достовірно визначити походження вірусу.

«Якщо Китай не надасть доступ до певної інформації, ми ніколи не дізнаємося правди», - сказав офіційний представник США.

Читайте також: Розвідслужби США роздобули генетичні дані з лабораторії в Ухані - CNN

Як повідомляв Укрінформ, у травні президент США Джо Байден доручив розвідувальній спільноті перевірити всі версії походження коронавірусу і представити свої висновки через 90 днів.

Розвідувальні відомства США схиляються до двох основних теорій. Перша полягає в тому, що вірус виник у лабораторії Уханського інституту вірусології, а друга - що вірус природним шляхом перейшов від тварин до людей.

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Читайте також: ВООЗ створює нову міжнародну групу для розслідування появи COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я також провела розслідування причин пандемії і в своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був «надзвичайно низьким». У звіті йдеться, що «не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень наявності інфекції у працівників у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-