ВООЗ створює нову міжнародну групу для розслідування появи COVID-19

ВООЗ створює нову міжнародну групу для розслідування появи COVID-19

Заява
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я засновує Міжнародну науково-консультативну групу з питань походження нових патогенів, завданням якої стане з’ясування причин появи COVID-19.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву оприлюднили на сайті ВООЗ.

«Міжнародна науково-консультативна група з питань походження нових патогенних мікроорганізмів (SAGO) - це нова експертно-дослідницька група ВООЗ, на яку покладено завдання консультувати ВООЗ щодо розробки глобальної основи для систематичного вивчення появи нових патогенів із потенціалом пандемії. Вона буде підтримувати швидке проведення досліджень стосовно коронавірусу», - йдеться в заяві.

У ВООЗ наголошують, що створюють «прозору основу для нової науково-консультативної групи», в роботі якої, як очікується, візьмуть участь усі держави-члени.

При цьому ВООЗ закликає уряди всіх країн деполітизувати ситуацію і співпрацювати для прискорення досліджень походження коронавірусу.

Читайте також: Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Окрім цього, в організації розраховують на продовження попередніх місій на території КНР із вивчення походження SARS-CoV-2, аби зібрати достатньо даних для спростування гіпотези про можливий витік вірусу з лабораторії в Ухані.

За останніми даними, у світі зафіксовано 205,9 млн випадків COVID-19, з них - понад 4,3 млн летальних, одужали більш як 184,8 млн осіб.

Фото: Profimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-