Байден очікує, що Росія притягне до відповідальності хакерів за атаки на США

Байден очікує, що Росія притягне до відповідальності хакерів за атаки на США

Укрінформ
Президент США Джо Байден очікує, що російський уряд притягне до відповідальності хакерів, які здійснювали атаки на американські компанії та держустанови.

Про це він заявив в середу, 25 серпня, в Білому домі на нараді з кібербезпеки, повідомляє Укрінформ з посиланням на його заяву, опубліковану на сайті Білого дому.

Байден нагадав, що на саміті в Женеві він обговорював з главою РФ Володимиром Путіним питання кібератак.

Читайте також: Російські хакери «злили» у даркнет дані понад мільйона кредиток

«І я міг би додати, що у мене був саміт з Володимиром Путіним, на якому я дав йому зрозуміти, що ми очікуємо, що він також притягне їх (хакерів, - ред.) до відповідальності, тому що вони знають, де вони й хто вони», - наголосив президент США.

Байден вважає кібербезпеку глобальною проблемою і закликав країни G7 «притягнути до відповідальності ті країни, які приховують злочинців-вимагачів». Також він підкреслив, що НАТО вперше за сім років оновив політику кібербезпеки.

Він розповів, що у США існують проблеми в області кібербезпеки, зокрема в цій сфері не вистачає близько пів мільйона фахівців. Тому Байден зазначив, що ще в травні видав розпорядження про модернізацію захисту від кіберзлочинців.

Читайте також: США та Євросоюз звинуватили Китай у кібершпигунстві – хакери використали вразливість Microsoft

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно звинувачує російські спецслужби у кібератаках на американські установи й інфраструктуру.

Вашингтон цього року запровадив санкції проти РФ, пов’язані з нападом на компанію SolarWinds та проникнення через її програмне забезпечення в державні й приватні установи США.

У травні цього року хакери атакували найбільшого на сході США оператора трубопроводу Colonial Pipeline, який займається транспортуванням нафтопродуктів вздовж атлантичного узбережжя країни. Американські спецслужби пов’язали напад з хакерами, що перебувають у Росії.

Компанія зупинила роботу системи на кілька днів, що спровокувало гострий дефіцит і різке подорожчання пального в цій частині США. Оператор був змушений сплатити вимагачам близько $4,4 мільйона, щоби відновити контроль над своїми операціями та відновити постачання послуг.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-