Литва побудує стіну на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року

Литва побудує стіну на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ Литви заявили про плани завершити будівництво стіни на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Як зазначається, довжина стіни становитиме 500 кілометрів, на проєкт загалом виділять 152 млн євро. Проєкт передбачає також облаштування спеціальної інфраструктури, необхідної для обслуговування прикордонної території.

Читайте також: Держдеп США закликав Лукашенка «негайно зупинити» потік мігрантів до Литви

У проєкті постанови, який литовський уряд буде обговорювати у понеділок, передбачено конкретні деталі будівництва. Так, наприклад, вказується, що захисна огорожа має бути заввишки щонайменше чотири метри. Додатково колючий дріт буде протягнутий з білоруської сторони кордону.

Фізичний бар'єр на кордоні з Білоруссю вирішили будувати у зв'язку з напливом нелегальних мігрантів. До Литви через кордон з Білоруссю цьогоріч потрапили понад 4,1 тис. мігрантів, переважно з Іраку.

Як повідомлялося, МВС Литви заявило про провокації з боку Мінська, коли 12 білоруських прикордонників незаконно перетнули литовський кордон, витісняючи до Литви нелегальних мігрантів. Вільнюс вирішив посилити прикордонний контроль.

Читайте також: Глави МВС країн ЄС заявили про необхідність посилити зовнішній кордон через мігрантів

Литва звинувачує мінський режим в організації потоків мігрантів та називає це гібридною агресією. Через неї в країні оголошено екстремальну ситуацію.

Фото: D.Umbraso/LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-