Глави МВС країн ЄС заявили про необхідність посилити зовнішній кордон через мігрантів

Глави МВС країн ЄС заявили про необхідність посилити зовнішній кордон через мігрантів

Укрінформ
Країни ЄС звинуватили Білорусь у здійсненні «прямого нападу» шляхом виштовхування мігрантів через кордон і погодилися з необхідністю в майбутньому зміцнити зовнішні кордони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, Європейський Союз звинуватив Олександра Лукашенка в організації прибуття тисяч людей на кордони Литви, Латвії та Польщі у відповідь на санкції, запроваджені проти Білорусі. Міністри внутрішніх справ 27 країн ЄС заявили, що Білорусь прагне «використовувати людей у політичних цілях».

«Така агресивна поведінка... є неприйнятною і рівносильною прямій атаці, спрямованій на дестабілізацію і тиск на ЄС», - йдеться у заяві міністрів.

Читайте також: Міграційна криза в ЄС: Білоруський режим на літаках завозив людей з Іраку

Зауважується, що проблема також загострилася на тлі захоплення Афганістану талібами, через що багато афганців намагаються втекти з країни, побоюючись репресій.

Держави - члени ЄС стурбовані можливістю повторення європейської міграційної кризи 2015/16 року, коли хаотичне прибуття понад мільйон людей з Близького Сходу порушило систему безпеки та соціального забезпечення блоку країн.

Читайте також: Прем'єр Латвії: Білорусь веде гібридну війну проти Євросоюзу

Міністри, без прямої згадки про Афганістан, заявили, що «необхідно зміцнити увесь зовнішній кордон» ЄС, щоб запобігти незаконному перетину кордону в майбутньому.

Як повідомлялося, до Литви через кордон з Білоруссю цього року потрапило понад 4,1 тис. нелегальних мігрантів. Більшість - з Іраку. Литва звинувачує мінський режим в організації потоків мігрантів та називає це гібридною агресією. В країні оголошено екстремальну ситуацію.

Фото: Silvija Smagare

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-