Дві європейські авіакомпанії відкрили продаж квитків до Мінська - ЗМІ

Дві європейські авіакомпанії відкрили продаж квитків до Мінська - ЗМІ

Укрінформ
Дві європейські авіакомпанії відкрили продаж квитків на рейси до Мінська, попри заборону польотів до Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Зокрема, на сайті німецької компанії Lufthansa можна придбати квитки на рейс Мінськ - Франкфурт, починаючи з 21 вересня, та на рейс Франкфурт – Мінськ, з 22 вересня.

Польська авіакомпанія LOT продає квитки на рейси Варшава - Мінськ та Мінськ - Варшава на жовтень.

У відповідь на запит Радіо Свобода у компанії LOT пояснили, що зараз у них запланований «зимовий розклад польотів», який включає рейси до Мінська. «Однак імовірність подальшого припинення польотів буде визначатися чинними обмеженнями. У цьому випадку пасажири зможуть повернути квитки без додаткової оплати за бронювання», - зазначили у компанії.

Представники Lufthansa дали таку відповідь: «Усі авіакомпанії Lufthansa Group уникають білоруського повітряного простору з кінця травня 2021 року та використовують альтернативні маршрути польотів. Lufthansa також призупинила виконання рейсів Франкфурт - Мінськ. Стосовно цього, ми тісно співпрацюємо з німецькою та європейською владою. При цьому ми постійно стежимо за останніми подіями та поступово відповідно змінюємо розклад наших рейсів».

Читайте також: У Білорусі завели справу на дівчину Шишова після її участі у київському мітингу

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку у Мінську. Після приземлення були затримані два пасажири: опозиційний журналіст Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, Софія Сапега.

Європейська Рада після цього інциденту ухвалила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти осіб та установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Усім авіаперевізникам ЄС рекомендується уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонений доступ до летовищ європейських країн.

Фото: depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-