У Кабулі залишилися тільки три посольства

У Кабулі залишилися тільки три посольства

Укрінформ
У столиці Афганістану Кабулі після евакуації представників міжнародної спільноти залишилося тільки три посольства - Росії, Китаю та Пакистану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

Як зазначається, останньою країною, яка евакуювала своїх представників в Кабулі, стала Індія. Спеціальний рейс доправив посла та інших співробітників на батьківщину.

Росія раніше заявила, що лише частково евакуює співробітників свого посольства. Посольство Китаю в Афганістані не коментує, що планує робити далі, але попередило громадян КНР, які перебувають у країні, "уважно стежити за безпековою ситуацією".

За даними Defense One, американський вантажний літак C-17 Globemaster III ВПС Штатів евакуював з Кабула 640 афганців.

Вважається, що це рекордна кількість осіб, яка летіла на C-17.

Читайте також: Генсек ООН закликає світ згуртуватися для придушення глобальної терзагрози в Афганістані

Літак не мав наміру брати на борт таку велику кількість людей, однак афганські біженці самовільно проникли на летовище і прорвалися на борт літака. За словами представника міноборони США, екіпаж вирішив не змушувати афганців залишити борт літака.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-