У Нідерландах усі охочі можуть безкоштовно замовити COVID-тести

У Нідерландах усі охочі можуть безкоштовно замовити COVID-тести

Фото
Укрінформ
У Нідерландах із 16 серпня, усі домогосподарства в країні можуть безкоштовно замовити по два тести на коронавірус.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, інформаційні листи щодо процедури замовлення тестів було надіслано Міністерством охорони здоров’я Нідерландів мешканцям країни.

“Замовити 2 безкоштовні тести для самоперевірки на коронавірус можна починаючи з 16 серпня”, - йдеться у листі, який отримав кореспондент Укрінформу.

Замовити з доставкою додому безкоштовні тести можна на спеціальному сайті вказавши код з інформаційного листа. Доставку тестів обіцяють протягом тижня.

У листі зазначається, що усі охочі самостійно можуть вдома перевіритися перед контактом з іншими людьми.

Окрім того, тести для самоперевірки можна придбати в аптеці та супермаркеті.

Як повідомляв Укрінформ,уряд Нідерландів вирішив безкоштовно роздавати COVID-тести усім охочим самостійно перевіритися.

На урядовому порталі зазначається, що відповідні листи з детальною інформацією отримуватимуть від 10 серпня по 1 вересня 2021 року.

Усі домогосподарства в Нідерландах з вівторка, 10 серпня, отримуватимуть листи, в яких міститься інформація щодо безкоштовного замовлення 2 тестів на коронавірус. Через спеціальний код у листі охочі можуть замовити тести.

У такий спосіб людей закликають бути більш відповідальними, перевіряти себе перед зустріччю з іншими людьми, наприклад, перед роботою, школою чи вечіркою.

Водночас зазначається, що самотестування не заміняє ПЦР-тест, який потрібен наприклад, невакцинованим мандрівникам.

Читайте також: Карантин у Нідерландах продовжили до листопада

“8 мільйонів господарств отримають лист щодо 2 безкоштовних тестів, щоб мати змогу безпечно зустрітися один з одним на роботі, в школі чи в іншому місці. Допоможіть запобігти поширенню коронавірусу”, - зазначив міністр охорони здоров’я Уго де Йонг.

Також по одному безкоштовному тесту на коронавірус роздаватимуть усім подорожувальникам, які повертаються в Нідерланди в усіх аеропортах країни. Тести будуть також безкоштовно роздавати в навчальних закладах та малозабезпеченим родинам, які живуть у Нідерландах.

У разі позитивного результату самотестування, треба повторно зробити тест у центрах тестування на коронавірус. Варто зазначити, що за наявності симптомів чи підозри на коронавірус, тести на коронавірус у спеціальних центрах у Нідерландах також безкоштовні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-