У Баварії почали робити щеплення третьою дозою вакцини від COVID-19

У Баварії почали робити щеплення третьою дозою вакцини від COVID-19

Укрінформ
У Баварії від сьогодні почалася кампанія з вакцинації населення, яке належить до груп особливого ризику, третьою дозою вакцини від коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я цієї німецької федеральної землі Клаус Голечек, передає Укрінформ з посиланням на DW.

Уряди федеральних земель Німеччини ще два тижні тому погодилися розпочати щеплення третьою дозою вакцини з вересня цього року. Наразі у багатьох регіонах країни ще тривають заходи з підготовки.

Передбачається, що третю дозу вакцини від коронавірусу поки що пропонуватимуть особам, що входять до груп особливого ризику. До них належать мешканці будинків для літніх людей, інші особи, що потребують догляду, та люди, старші 80 років. Для цієї категорії населення ризик померти внаслідок інфікування коронавірусом є найвищим.

Ще однією передумовою для отримання третього щеплення є мінімальний строк у шість місяців, який має минути після другої вакцинації.

Через це, за словами Голечека, він не очікує великого напливу охочих у центрах вакцинації. На його думку, більшість щеплень третьою дозою вакцини буде організовано за допомогою сімейних лікарів, які зазвичай на регулярній основі опікуються представниками зазначених вище груп ризику.

Голова німецької Постійної комісії з вакцинації (STIKO) при Інституті імені Роберта Коха Томас Мертенс стримано відреагував на плани німецької влади розпочати вакцинацію третьою дозою вакцини від коронавірусу вже у вересні.

Читайте також: В Ізраїлі до 50 років знизили вік, необхідний для третьої дози COVID-вакцини

Ще у травні експерт попереджав, що на німців вірогідно очікуватиме необхідність "освіжити" щеплення проти COVID-19 у наступному році. Але зараз він вважає бажання почати вакцинацію третьою дозою вже у вересні передчасним. "Тут йдеться про політичний запобіжний захід без достатніх медичних підстав", - заявив Мертенс в інтерв'ю виданню Die Welt.

Читайте також: Франція планує COVID-вакцинацію вразливих груп третьою дозою з вересня – Макрон

На його думку, немає особливих підстав поспішати зі щепленнями третьою дозою вакцини. "Ідеться не про те, робити це на тиждень чи два раніше або пізніше", - сказав Мертенс. За його словами, жодна група щеплених не втрачатиме захист в один момент, до якого треба встигнути "освіжити" здатність опиратися коронавірусу.

Читайте також: Угорцям пропонуватимуть третю дозу вакцини від COVID-19

Водночас він додав, що наразі немає і свідчень того, що такий крок може бути шкідливим.

Як повідомляв Укрінформ, в Ізраїлі дозволили щеплення від COVID-19 третьою дозою для людей, старших за 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-