Канада прийме 20 тисяч афганських біженців

Канада прийме 20 тисяч афганських біженців

Укрінформ
Упродовж найближчого часу Канада надасть статус біженців 20 тисячам афганців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосив міністр імміграції Канади Марко Мендічіно.

“Намагаючись полегшити гуманітарну кризу в регіоні, Канада розширить свою попередню спеціальну міграційну програму та загалом прийме більше як 20 тисяч вразливих афганських біженців”, - сказав Мендічіно.

Читайте також: Канада виділить $130 мільйонів на боротьбу із голодом у світі

За його словами, Канада зосередить свої зусилля на переселенні “особливого вразливих, зокрема лідерок жіночого руху, правозахисників, журналістів, представників релігійних та сексуальних меншин, а також членів родин раніше переселених перекладачів (які допомагали канадським військовим - ред.)”.

“Наразі наші команди в Афганістані цілодобово працюють разом із союзниками та в тісній співпраці із командами в Канаді й по всьому світу над евакуацією якомога більшої кількості людей. Виклики - величезні, оскільки ми діємо у дуже складному й мінливому середовищі”, - наголосив міністр.

Читайте також: Канада відправить спецпризначенців в Афганістан для евакуації посольства – ЗМІ

Як повідомлялося, раніше Канада оголосила, що терміново надасть статус біженців афганцям та їх родинам, які співпрацювали із канадським військовим контингентом в Афганістані. Оголошена сьогодні програма імміграції значно розширить критерії відбору та збільшить кількість людей, яких Канада прийме з Афганістану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-