Канада відправить спецпризначенців в Афганістан для евакуації посольства – ЗМІ

Канада відправить спецпризначенців в Афганістан для евакуації посольства – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Канади відправить загін спецпризначення до Афганістану для евакуації персоналу посольства перед його закриттям на тлі стрімкого наступу бойовиків руху «Талібан» в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP з посиланням на поінформованого чиновника, який говорив на умовах анонімності, оскільки не був уповноважений.

Зазначається, що минулого місяця уряд Канади оголосив про спеціальну програму термінового вивезення афганців, які вважаються важливими для місії Збройних сил Канади, включаючи перекладачів, кухарів, водіїв, прибиральниць, будівельників, охоронців та співробітників посольства, а також членів їхніх сімей. Перший літак з афганськими біженцями, які підтримували канадську військову місію в Афганістані, прибув до Канади на початку серпня.

В уряді країни заявили, що вже понад 800 афганців, які підтримали місію, вже були переселені в Канаду за останнє десятиліття.

Читайте також: МЗС готує евакуацію українців з АфганістануКулеба

Раніше США та Велика Британія оголосили про направлення військових в Афганістан, аби допомогти співгромадянам залишити країну. Водночас парламент Данії погодив евакуацію 45 громадян Афганістану, які працювали в посольстві країни в Кабулі.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики руху «Талібан» після виведення з країни іноземних військ стрімко розширюють зону впливу в Афганістані. За останні кілька днів таліби захопили десять центрів афганських провінцій.

Фото: twitter.com/MoDAfghanistan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-